tiistai 31. maaliskuuta 2020

Maksaisinko sittenkin lentolipuista enemmän?

Iso osa matkailijoista valitsee mielellään ne edullisemmat lentoliput. Halpalentoyhtiöistä on kuitenkin kautta aikojen ollut myös paljon huonoa sanottavaa. Mielipiteitä tästäkin asiasta riittää, mutta tässä on minun näkökulmani.

Nuorempana valitsin yleensä aina kaikkein edullisimmat liput. Sillä ei ollut juurikaan väliä, jos välilaskuja oli useampiakin. Silloin ei ollut kiirettä määränpäähän ja matkustaminen oli muutenkin helpompaa. Lasten kanssa matkustaessa olen kuitenkin oppinut arvostamaan tietynlaista laatua ja suoria lentoja. En esimerkiksi koe mielekkääksi matkustaa Eurooppaan siten, että välipysähdys tehdään joko Ruotsissa tai Tanskassa. Lennän tällaiset lyhyet lennot suorilla lennoilla, sillä ylimääräiset pysähdykset aiheuttavat vain hankaluuksia lasten kanssa. Lyhyet Euroopan sisäiset lennot pyrin siis valitsemaan aina suorina, jos se vain on mahdollista. Maksan myös mielelläni lennoista enemmän, eli lyhyillä lentomatkoilla hinta ei ole määräävä tekijä.

Kaikista ikimuistoisin lentomatka tähän mennessä on ollut Oulu - Helsinki - Lontoo - Buenos Aires kaksin 2-vuotiaan lapsen kanssa. Tein päätöksen lentää Oulusta Helsinkiin sen sijaan, että olisimme ajaneet autolla. Helsinki - Lontoo meni hyvin ja niin meni myös Lontoo - Buenos Aires. Lento Lontoosta Buenos Airesiin oli yölento, joten meidän osaltamme se meni aika lailla nukkuessa. Lapsi ei herännyt edes syömään etukäteen tilattua ateriaa. Tämä lento oli Norwegianin operoima ja mielestäni reitti Helsinki - Lontoo - Buenos Aires on oikein hyvä, kun mennään Etelä-Amerikkaan. Tällä reitillä olemme itse asiassa lentäneet useampia kertoja, mutta jatkossa Argentiinaan matkustaminen tulee todennäköisesti vaihtumaan eri reittiin. Syy tähän on yksinkertaisesti se, että koen Norwegianin menneen huonompaan suuntaan. Lennoissa on ollut viivytyksiä ja jopa suoria lentoja on muutettu välilaskullisiksi. Silti lentolipuista ei ole koskaan saanut mitään takaisin. Jatkossa olen miettinyt vaihtoehtoa, että Etelä-Amerikan lennot hoidetaan parilla välilaskulla. Näistä toinen olisi Kanadassa ja nimenomaan sen verran pidempi välilasku, että ehtisimme yöpyä hotellissa. Toki näin matkustaminen on hitaampaa, mutta tällaisten lentojen hinnat ovat huomattavasti edullisempia kuin Norwegianin viime aikojen hinnat vastaavalle matkalle. Toki ylimääräisiä kustannuksia kertyy hotelliyöpymisestä, joka tapahtuisi siis Kanadassa.

En ole muutenkaan ollut tyytyväinen Norwegianin toimintaan näin kriisitilanteessa. Käyttämättä jääneet ja osin perutut maaliskuun lentomme oli varattu Norwegianilta. Jostakin syystä emme silti ole saaneet hyvitystä pisteinä tai mitenkään muutenkaan. Emme ilmeisesti ole näihin oikeutettuja, sillä yksi osa lennostamme operoitiin vielä, vaikka muut osuudet peruttiin. Kyse ei nyt ole rahasta, vaan ihan periaatteesta, kun olen tehnyt päätöksen, että Norwegianin kyytiin en enää astu. Tämä kriisi sai ajattelemaan muutenkin halpalentoyhtiöiden tilannetta. Uskallanko ostaa enää lippuja halpalentoyhtiöiden lennoille vai valitsisinko sittenkin sen kalliimman, mutta vakaamman yhtiön? Tämä jää nähtäväksi, mutta uskoisin suosivani esimerkiksi Finnairia mahdollisimman paljon, samoin kuin Emiratesia, jonka lentoihin olen ollut hyvin tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...