perjantai 21. toukokuuta 2021

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että matkailu alkaisi palautua normaaliksi tänä vuonna. Olisi jo pari matkaa odottamassa. Osa liittyisi työhön/opiskeluun ja osa sitten taas puhtaasti vapaa-aikaan. Voisinkin kirjoittaa tarkemmin opiskeluistani erillisessä postauksessa. Työstäni olenkin jo kertonut. 

Nyt kun helle alkaa helliä Suomea, olemme olleet selkeästi enemmän ulkona ja on tullut sellainen olo, että vapaapäiviksi pitäisi keksiä jotakin tekemistä. Kävimme siis helatorstaina Suomenlinnassa. Täältä Espoosta käsin se on helposti saavutettavissa oleva päiväretkikohde. Tässäpä siis enemmän meidän päivästämme Suomenlinnassa. 


Noin klo 12 hyppäsimme lauttaan Helsingistä. Suomenlinnan lautta lähtee siis Presidentinlinnan kohdalta, tien toiselta puolelta. Lipun voi ostaa kätevästi aivan lautan lähtöpaikalta, joten siitä ei tarvitse huolehtia etukäteen. Lauttamatka Suomenlinnaan kestää vain noin 15 minuuttia, joten lapsetkaan eivät ehdi kyllästyä matkan aikana. Suomenlinnaan saavuttaessa lähdimme kävelemään kohti Kuninkaanporttia, joka siis sijaitsee saaren toisessa päässä. Matkaa tulee hieman alle kaksi kilometriä. Kuninkaanportissa pääsee tutustumaan linnoitukseen hieman tarkemmin ja jopa käymään sisällä linnoituksen alle kaivetuissa tunneleissa. Kuninkaanportissa nautimme myös lounasta. Pizzeria Nikolain pitsat olivat aivan erinomaisia ja maistuivat koko porukalle. Voin siis ehdottomasti suositella kyseistä pizzeriaa kaikille Suomenlinnassa vieraileville. 

Suomenlinna on kaiken kaikkiaan loistava kohde lapsiperheille. Mietimme jo, että lähdemme kesällä Suomenlinnaan piknikille. 

Tässä kuvia tuolta reissulta:







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...