keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Saksa poikkeustilassa

Koska eri maissa mennään nyt eri tahtia tätä poikkeusaikaa, on syytä kurkata muutamiin valtioihin ja tutustua tilanteeseen tarkemmin. Otetaan ensimmäisenä Saksa. Sain haastateltavaksi Hampurissa asuvan Tiian, joka kertoi enemmän tilanteessa siellä päin. Tässäpä siis Tiian haastattelu:

Kuka olet ja missä asut?

- Olen Tiia, 24-vuotias. Olen syntynyt Helsingissä ja viimeiset kaksi vuotta olen asunut Hampurissa.

Miltä tilanne näyttää siellä juuri nyt?

- Koronatilanne näyttää olevan suht hyvin hallinnassa, mutta silti vähän jännittää, mitä tuleman pitää.

Miten koronapandemia on muuttanut arkeasi?

- Täällä Hampurissa on kovat rajoitteet. Kaupat ja apteekit saavat olla normaalisti auki ilman kummempia rajoitteita, mutta muihin ihmisiin pitää pitää etäisyyttä. Kassoilla on pleksit kassiojen edessä ja myyjillä on myös maskipakko. Julkisissa tiloissa, liikennevälineissä yms. on maskipakko. Olen vaatekaupassa töissä ja meillä on rajoitettu asiakasmäärä liikkeessä ja tietenkin maskipakko. Vaikeinta ehkä on, kun ei saa tavata kuin yhtä ihmistä kerrallaan, joten kavereiden näkemiset ei oikein onnistu. Poliisi valvoo myös, ettei liian moni nää kerralla ja sakottaa tarvittaessa. Baarit ja ravintolat ovat myös kiinni, joten bilettäminen myöskään ei ole mahdollista.

Mitä odotat lähitulevaisuudelta?

- Rajoitteita ollaan alettu pikkuhiljaa purkamaan ja odotankin, että paluu normaaliin saapuisi pian, mutta näin isossa maassa voi siihen mennä hetki. Isot tapahtumat yms. ovat elokuun loppuun asti peruttu, joten jonkin verran pitää vielä odottaa, että voi sanoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Tältä näyttää Hampurissa juuri nyt:






 Some countries have been handling this pandemic better than others. I thought it would be nice to see what is actually going on around the world during these weird times. Let's go to Germany first. I had an interview with Tiia, who lives in Hamburg and told me more about the situation there. So here's Tiia's interview:


Who are you and where do you live?


- I'm Tiia, 24 years old. I was born in Helsinki and in the last two years I have been living in Hamburg.

How is the situation in Hamburg right now?


- The corona situation seems to be relatively well under control, but there is still a bit of excitement about what is to come.


How has a corona pandemic changed your daily life?


- There are severe restrictions here in Hamburg. Stores and pharmacies are normally allowed to be open without any strange restrictions, but there must be distance to other people. The checkouts have glass in front of the checkouts and the cashiers also have to wear a mask. You need to wear mask in public areas, in trains and busses etc. I work in a clothing store and we have a limited number of customers at the store and of course we need to wear mask also. Perhaps the hardest part is not being able to meet more than one person at a time, so you can’t really see friends. The police also monitors people getting together and gives a fine if needed. Bars and restaurants are also closed, so partying is not possible either.


What do you expect in the near future?


- Restrictions are slowly being lifted and I expect a return to normal soon, but in such a big country it may take a while. Big events etc. have been canceled until the end of August, so we just need to wait and see what the future holds.

5 kommenttia:

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...