sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Maata pitkin matkailu kunniaan - paras reitti autolla Helsingistä Tanskaan

Maata pitkin reissaaminen tulee hyvin todennäköisesti lisääntymään lähivuosien aikana. Osittain tämä johtuu varmasti ilmastonmuutoksesta ja siitä, että ihmiset tulevat entistä tietoisemmiksi eri matkustustapojen ilmastovaikutuksista. Toinen syy lisääntyvään maata pitkin matkustamiseen voi olla myös korona ja ihmisten pelko. Lentokoneita ei enää mielletä turvallisiksi, sillä ne todella ovat melkoisia bakteeripesäkkeitä.

Olemme itse matkustaneet autolla kohtalaisen paljon. Maata pitkin matkailu kunniaan -sarjassa tulen kertomaan parhaimpia reittejä Suomesta ulkomaille. Ensimmäisenä otetaan käsittelyyn Tanska ja erityisesti Kööpenhamina. Lähtöpaikkana toimii Turku.

Turku-Tukholma-laivat ovat kätevä keino ylittää vesi. Kun Turussa hyppää laivaan illalla, on perillä Tukholmassa aikaisin aamulla. Yö sujuu mukavasti hytissä nukkuen. Laivaliput ovat edullisia. Neljän hengen yhdensuuntainen reissu auto mukana laivalla kustantaa parhaimmillaan alle 200 euroa. Toki hintaan vaikuttaa pitkälti se, millaisen hytin itselleen varaa. Hienommat hytit nostavat hintaa roimasti.

Itse suosin juurikin sinisellä korostettua reittiä.

Yllä olevasta karttakuvasta näkeekin helposti sen reitin, jota itse suosin autolla ajaessani. Matkan voi puolittaa helposti siten, että pysähtyy esimerkiksi Jönköpingissä syömässä. Näin olemme itse tehneet. Malmössä olemme myös pysähtyneet ihan jo sen vuoksi, että Malmön kaupunki on sinällään kaunis ja varsinkin kesäisin kaupungista löytyy hyviä kahviloita ja jäätelökioskeja.

Malmössä voi pysähtyä herkuttelemaan vaikkapa näin.

Ruotsin ja Tanskan ylittävälle sillalle kannattaa varata siltamaksu. Ainakin viimeksi käydessämme maksu oli 50 euroa. Nyt päivitetty hinta on 54 euroa. Maksun voi maksaa joko käteisellä tai pankki- tai luottokortilla. Sillasta ja sen tarjoamista näköaloista pääseekin kyllä nauttimaan koko rahan edestä. Siltahan on noin 16 kilometriä pitkä. Tuo silta siis vie Tanskaan. Sillalta ei ole enää pitkä matka pääkaupunki Kööpenhaminan keskustaan, joka on sinällään loistava paikka lomailuun niin lapsiperheille kuin vaikkapa pariskunnille. Tanskaan ei vaan kyllästy koskaan. Tanska - ja sinne matkustaminen maata pitkin - voisi olla hyvä idea näinä aikoina, kun moni pelkää varsinkin lentokoneilla matkustamista ja sitä, peruuttaako korona lennot ja saako rahat takaisin. Autolla pääsee aina. Suosittelen siis ehdottomasti lähtemään tutustumaan autolla Tanskaan ja Ruotsiin siinä samalla heti, kun se vain on mahdollista!


2 kommenttia:

  1. Tanska kuuluu varmasti niihin kohteisiin, joihin itsekin lähden ensimmäisenä tämän tilanteen jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä taitavat Pohjoismaat olla monen muunkin ensimmäisiä kohteita. Ja mikäpä Pohjoismaissa matkustaessa - loistavia matkakohteita kaikki maat! :)

      Poista

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...