torstai 23. huhtikuuta 2020

Seikkailu Hämeen linnassa

Koska kukaan meistä ei voi tietää, milloin valtioiden rajat avautuvat, on aika suunnata katseet kotimaahan. Toki ei ole varmuutta, milloin täälläkään pääsee matkustelemaan täysin vapaasti. Tällä hetkellä meidän ''matkailumme'' käsittää lähinnä läheisiin luonnonpuistoihin ja muihin ulkoilualueisiin tutustumisen. Olen silti päättänyt kerätä blogiin hyviä kotimaan kohteita, joista toivottavasti pääsemme nauttimaan mahdollisimman pian. Ensimmäisenä näistä on käsittelyssä Hämeen linna, joka sijaitsee Hämeenlinnassa.

Hämeen linna on niin lasten kuin aikuisten mieleen. Sieltä löytyy mukavan sokkeloisia kujia ja nurkkia, joihin lapset ovat ihastuneita. Nämä sokkelot ovat olleet tuolla jo 1200-1300-luvulta, jolloin Hämeen linna on todennäköisesti rakennettu. Toki sitä on korjattu aikojen saatossa. Silti linnassa voi päästä keskiaikaiseen tunnelmaan.

Linnahan sijaitsee myös upealla paikalla aivan vesistön vieressä. Linnapuistossa voi nauttia päivästä muutenkin linnassa vierailemisen jälkeen. Myös vankilamuseoon kannattaa tutustua. Valmistuessaan vuonna 1871 vankila oli Suomen ensimmäinen sellivankila. Vankilakäytössä se oli vuoteen 1993 saakka. Vankilamuseo on avattu 1997, eli melko pian vankilan sulkemisen jälkeen. Erikoisen tästä vankilasta tekee se, että se on Euroopan laajin vankilamuseo, joten kyseessä on siis ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...