lauantai 21. syyskuuta 2019

This is us - Tervetuloa lukemaan blogia!

Lämpimästi tervetuloa lukemaan blogiani, jossa matkustetaan ympäri maailman. Matkaseurueeseen kuuluu mieheni Emilio, 4-vuotias Lumi, kohta neljän kuukauden ikäinen Elli ja minä, Jenni. Minä henkilökohtaisesti sain kipinän matkusteluun jo lapsuudesta. Toki silloin 90-luvulla ja 2000-luvun alussa matkat keskittyivät Kanariansaarille ja muualle Espanjaan, Kreikkaan, Portugaliin ja moniin muihin paikkoihin, joihin pääsi helposti matkanjärjestäjän pakettimatkalle. Jo näiltä ajoilta on jäänyt mieleen monia kohtaamisia eri kulttuureista kotoisin olevien ihmisten kanssa. Onpa noilta lapsuuden ajan matkoilta jäänyt myös ystäviä, joiden kanssa olen edelleen tekemisissä.

Lapsuuden jälkeen matkat ovat muuttuneet lähes kokonaan omatoimimatkoiksi, joissa yhdistellään monia eri kohteita. Kyllä, se onnistuu myös lasten kanssa. Teimme heinä- ja elokuussa matkan, jossa yhdistettiin Espanja, Marokko, Sveitsi, Ranska ja Andorra. Sieltäkin selvittiin hengissä, vaikka autossa istuminen Andorran rajalla kammottavassa ruuhkassa tuskastutti.


Tallinnaan lähdössä. Syyskuu 2019.




4-vuotias Lumi-tyttö on ehtinyt käydä syyskuuhun 2019 mennessä 27 maassa. Hänen kanssaan ulkomailla matkustaminen aloitettiin Lumin ollessa neljän kuukauden ikäinen. Ensimmäinen reissu suuntautui Pohjois-Norjaan, jossa vierailtiin muun muassa Narvikissa.

Innokas reissaaja Tallinnassa.

Pieni Elli taas on matkustanut nyt seitsemässä maassa. Kaikki on mennyt oikein hyvin ja näyttää, että Ellistäkin kasvaa kunnon reissaaja. Vielä talvella 2019 olisi tarkoitus lähteä Argentiinaan, josta mieheni on kotoisin. Sen puolen sukulaiset mummua lukuun ottamatta eivät vielä tunne Elliä ollenkaan, muutoin kuin kuvista.

Myös Elli oli mukana Tallinnassa.


Itselläni ja miehelläni on useita kymmeniä käytyjä maita. Ei niistä tule enää pidettyä kirjaa niin tarkkaan. Lähtökohtana matkailulle on, että aina pyritään näkemään uutta ja tekemään paljon loman aikana. Toki on niitä päiviä, että makoillaan vaan rannalla, mutta enemmän mennään ja tehdään. Oma henkilökohtainen tavoitteeni on nähdä kaikki maailman maat. Tällä hetkellä haaveilen safarista Keniassa ja pohjoisen saarista, kuten Färsaarista ja Grönlannista. Tulevia reissuja ei ole varattuna muita kuin helmikuun matka Japaniin. Muusikkona toimiva mieheni tekee siellä pienimuotoisen kiertueen, jonka tiimoilta lähdemme reissuun koko porukalla. Sen lisäksi perinteenä on ollut käydä joulumarkkinoilla milloin missäkin. Joulumarkkinoiden osalta juurikin Färsaaret on ollut mielessä juuri nyt. Ja se Argentiinan reissu. Ehkä sen saa mahdutettua lokakuun loppuun.


Kylpylässä Sveitsin Lenkissä.

Barcelonassa. Kaupunki kuuluu henkilökohtaisiin suosikkeihini.

Fuengirola, Espanja. Nämä on just niitä rantapäiviä, kun löhötään vaan.



2 kommenttia:

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...