lauantai 26. lokakuuta 2019

Sea Life, Helsinki

Me ollaan aktiivisia myös silloin, kun ei olla reissussa. Tykätään käydä katsomassa nähtävyyksiä ja myös uusiin paikkoihin tutustuminen on tärkeää. Pääkaupunkiseudun nähtävyydet ollaan kyllä nähty jo aika hyvin, mutta joskus on mukava kerrata tiettyjä kohteita. Viimeksi tuli vierailtua Sea Lifessa, Helsingissä. Se siis sijaitsee aivan Linnanmäen vieressä, eli paikkaan on helppo löytää.

Sea Lifet on sinällään tuttuja, eli Helsinki ei tosiaan ole ensimmäinen akvaario, jossa olemme vierailleet. Tähän mennessä nämä Sea Lifet on tullut nähtyä:

  • Sea Life Helsinki
  • Sea Life London
  • Sea Life Benalmadena

Seuraavaksi näistä kiinnostaisi nähdä Australiasta joko Sydneyn tai Melbournen akvaario.

Lumi seurasi kartasta, mitä kaloja oli milloinkin tulossa. Suosikkikala on tietenkin Nemo, eli vuokkokala. Myös hait kiinnostaa aina.



Haitunnelissa



Mukavaa Sea Life -akvaarioissa on se, että niissä on aina tämä ns. elämysallas. Siellä pääsee siis koskemaan akvaariosta riippuen joko merisiilejä, meritähtiä tai muita vastaavia. Helsingissä pääsee koskemaan merisiilejä.







 Sea Lifessa on myös tärkeää asiaa luonnosta. Sea Life Lab -laboratoriossa pääsee testailemaan eri juttuja. Siellä voi myös testata omaa tietouttaan siitä, kuinka pitkään minkäkin tuotteen maatumiseen kuluu. Se ehkä laittaa ajattelemaan, kannattaako niitä roskia heittää luontoon.

''Lähes 80 % valtamerien muovisaasteesta on peräisin maalta.''
Lapset ja aikuiset voivat myös oppia siitä, kumpi kalastusmenetelmä on vaarattomampi muille eläimille, verkko vai siima. 

Tässä tutkitaan juurikin näitä kalastusmenetelmiä.

Meidän yhteinen lupaus on ostaa ainoastaan MSC-sertifioitua tai kestävästi pyydettyä kalaa. Näin olemme toimineet jo pitkään ja tulemme toimimaan myös jatkossa.

Mitä sinä lupaat?









3 kommenttia:

  1. Itse pidän myös akvaarioista. Tosin noista Helsinki on ainut, jossa olen käynyt. Ehkä jonakin päivänä muissakin :)

    VastaaPoista

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...