maanantai 20. tammikuuta 2020

Matkamessut 2020 - uusia ideoita?

Matkamessut 2020 on nyt ohi ja on aika tehdä pientä yhteenvetoa kyseisestä tapahtumasta. Aikaisemmin listasin jo muutamia tärppejä, jotka itseäni kiinnosti. Toki kaikki näistä olivat kiinnostavia, mutta sen lisäksi messuilta löytyi lukuisia kojuja, joista sai hyviä ideoita.


Ihanaa portugalilaista musiikkia.

Maata pitkin

Kuten ennakkoon jo vähän ounastelin, Maata pitkin sisälsi monia mielenkiintoisia puheenvuoroja erilaisesta matkailusta. Itse pidin erityisesti Lilli Salmisen Maata pitkin yöbussien kyydissä -esitelmästä sekä Jasmin Järvisen tarinoinnista, kuinka hän poikaystävänsä kanssa matkusti junalla Italiaan.

Tällainen ns. hidas matkustaminen kiinnostaa myös itseäni, joten oli mukava kuulla muiden tarinoita. Omia haaveitani ovat erilaiset road tripit.




Kotimaan kohteet

Kotimaan matkailuun kannattaa panostaa nyt jos koskaan. Maata pitkin matkustaminen pienentää hiilijalanjälkeä ja myös Suomesta löytää runsaasti ideoita erilaisia reissuja varten. Meilläkin on suunnitelmissa kiertää Suomea tänä vuonna. Kiinnostusta herättävät erityisesti erilaiset luontokohteet, mutta toki myös suuret kaupungit.






Tämän vuoden lomasuunnitelmat?

Ideoitahan Matkamessuilta saa. Mekin tulimme kotiin monta kassia täynnä esitteitä, sillä messuilta todellakin löytyi aina vain kiinnostavampia kohteita.


Malesia houkuttelee ja nimenomaan sellaiset paikat, joita suurin osa turisteista ei ole vielä löytänyt. Samoin Dominikaaniseen tasavaltaan olemme suunnittelemassa matkaa. Sieltä ei ainakaan upeita, hienohiekkaisia rantoja puutu. 


Espanja on aina takuuvarma kohde. Espanjaan, tai tarkemmin ottaen Kanarialle, olemme matkaamassa maaliskuussa. Sen lisäksi on melko varmaa, että päädymme jälleen Espanjan auringon alle kesällä. Tai ehkä voisimme vaihtoehtoisesti lähteä Portugaliin tällä kertaa. Siitä onkin jo aikaa, kun olen Portugalissa käynyt...

2 kommenttia:

  1. Ilman muuta Kreikkaan syyskuun alussa kahdeksi viikoksi. Vilnaan kaupunkilomalle muutamaksi päiväksi huhtikuussa ja muutama päiväreissu Tallinnaan. Nuo on varmoja.
    Raija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! Kreikka on kyllä sellainen kohde, jossa viikko ei vaan riitä. Aina riittää uutta nähtävää :)

      Poista

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...