lauantai 1. helmikuuta 2020

Miksi me matkustamme?

Elämämme eroaa taatusti monista lapsiperheistä siinä mielessä, että reissaamme paljon. Olemme saaneet kuulla niin ihailua kuin kritiikkiä tämän valinnan vuoksi. Tärkeintä kuitenkin silti on se, että me koemme tällaisen elämän sopivan meille. Siinä, missä suurin osa tyytyy käymään ulkomailla kerran tai pari vuodessa, me haluamme päästä näkemään enemmän. Haluan kuitenkin painottaa tässä, ettei kummassakaan elämäntyylissä ole mitään vikaa. Toki myöskään kaikilla ei ole mahdollisuutta lähteä reissuun useammin. Tämä voi johtua esimerkiksi taloudellisesta tilanteesta tai työstä. Itse olemme siinä mielessä onnellisessa asemassa, että molempien työt mahdollistavat reissaamisen melkein milloin tahansa. Itse olen nyt äitiyslomalla, mutta muutoin teen sisällöntuottajan ja kääntäjän töitä. Mieheni taas on muusikko, joka kylläkin kiertää keikoilla ympäri maailman. Olemme joskus olleet hänen mukanaan, mutta yleensä matkustelemme hänen ollessaan vapaalla.


Mikä sitten saa meidät matkustelemaan niin paljon? Yksinkertaisesti se on halu nähdä enemmän. Haluamme kokea asioita, jotka jäävät mieleen. Meitä kiinnostavat niin tyypilliset turistikohteet, mutta niiden lisäksi myös harvinaiset maat ja kaupungit, joissa kaikki eivät ole vielä käyneet.


Matkustaminen myös antaa todella paljon lapsille. Kohta 5-vuotias Lumi ymmärtää lähes kaiken englanniksi. Tähän kyllä toki vaikuttaa sekin, että meillä on kolme kotikieltä. Ne ovat suomi, englanti ja espanja. Englantia tulemme toki opettamaan myös pienemmälle lapselle. Sen lisäksi on tietenkin selvää, että molemmat tulevat oppimaan espanjan kielen.

Jos aihe kiinnostaa enemmänkin, kannattaa lukea Travel + Leisure -lehden artikkeli kyseisestä aiheesta. Miksi siis kannattaakaan viedä lapsi matkoille sen sijaan, että ostaisi leluja. Me tulemme ainakin jatkamaan samaan malliin. Lapset ovat tottuneet tähän elämäntyyliin ja isompi kyseleekin jo säännöllisin väliajoin, milloin mennään lentokoneella tai ollaanko menossa kohta hotelliin majoittumaan. Tämä elämäntyyli sopii meille - sen ei tietenkään tarvitse tarkoittaa, että kaikkien tulisi olla aina menossa. Jokainen tavallaan.



Our life is certainly different from many families with children, and the biggest difference is that we travel a lot. We have heard both admiration and criticism for this choice. Most importantly, however, we feel that such a life is right for us. Where most simply go abroad once or twice a year, we want to see more. However, I want to emphasize here that there is nothing wrong with either lifestyle. Of course, not everyone has the opportunity to travel more often. This may be due, for example, to your financial situation or your job. In fact, we are in a happy position because the work of both makes it possible to travel almost anytime. In fact, I am now on maternity leave, but after that I keep going on with my work as a content creator and translator. My husband, on the other hand, is a musician who is touring around the world. We have sometimes been with him, but we usually travel when he is on vacation.

So what makes us travel so much? It is simply a desire to see more. We want to experience things that come to mind. We are interested not only in typical tourist destinations, but also in rare countries and cities where not everyone has visited yet.

Traveling also gives a lot to kids. 5-year-old Lumi understands almost everything in English. Of course, this is also influenced by the fact that we have three home languages. They are Finnish, English and Spanish. Of course we will teach English to the baby as well. In addition, of course, it is clear that both will learn Spanish.

1 kommentti:

  1. Ihana ❤️ Eikä ole mitään syytä kuunnella niitä jotka ei tuota elämäntyyliä arvosta. Jokainen tavallaan!

    VastaaPoista

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...