keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Miltä tuntuu, kun kalenteri on tyhjää täynnä?

Viime viikot ovat todellakin sekoittaneet koko pakan myös meillä. Aikaisemmin kalenteri oli täynnä merkintöjä ja jokainen päivä piti melkein aikatauluttaa. Mieheni kannalta eniten aikaa vei uuden levyn äänittäminen ja lisäksi tietysti kiertueet, jollaisella hän olisi tälläkin hetkellä, jos asiat olisivat menneet toisin. Omalla kohdallani minun pitäisi olla suunnittelemassa tulevia työprojekteja sekä uudelleen alkavia opiskeluja. No, nyt ei olla.

Katsoin tänään kalenteria, josta olen vetänyt yli kaikki menot. Siis kaikki. Jotenkin niin hämmentävää, sillä tällaista ei ole tullut vastaan koskaan aikaisemmin. Toki menoja on peruuntunut ennenkin, mutta koko kalenteri ei ole koskaan ollut näin tyhjä. En vieläkään pysty sisäistämään sitä, että kaikki on peruttu töistä, lapsen päiväkodista ja lasten harrastuksista lähtien.

Minulla on hyvin kaksijakoiset ajatukset tästä tilanteesta. Tavallaan tässä on nyt se vapaus ja aika, jota kaikki haluavat. Toisaalta taas se tapa, miten lisää vapaa-aikaa on tullut, on väärä. Nyt kun aikaa onkin yllättäen paljon, en tiedä, mitä sillä tekisin. Päivät menevät todella hitaasti. Yritän keksiä tekemistä lapsille, jotta he eivät tylsistyisi tässä hankalassa tilanteessa. Tänäänkin olemme piirtäneet, lukeneet, katsoneet elokuvan ja leikkineet yhdessä milloin Frozen-nukeilla ja milloin eläimillä. Ulkoileminen hoituu lähinnä, kun käytämme koiraa ulkona. Nyt ei lähdetä liikkeelle minnekään, jos ei ole aivan pakko. Kaupassa käynnin hoidan yleensä minä, mutta joskus mieskin saattaa lähteä käymään. Tosin aiemmin, kun oltiin mummulassa, käytiin enemmän ulkoilemassa. Lähdettiin järven jäälle moottorikelkalla ja syötiin eväät luonnossa. Mikäs siinä, kun kevätaurinko lämmittää samalla.

Vaikka tietynlaista vapautta arvostankin - ja sen vuoksi juuri olen valinnut olevani yrittäjä - liika on liikaa. Kaikki pienetkin työprojektit on laitettu jäihin, eivätkä opiskelutkaan näillä näkymin tule jatkumaan ennen syksyä. Kyllä sitä normaalia arkea varmasti osaa kaikkine kiireineen arvostaa tällaisen poikkeustilanteen jälkeen.

Eväsretkellä
Suomen luonto kauneimmillaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...