torstai 15. lokakuuta 2020

Lapin matkailu on kuolemassa

 Olimme pohjoisessa mökkeilemässä viimeiset pari viikkoa. Pakko sanoa, että pahalta näyttää. Ne paikat, joissa on ennen ollut runsaasti turisteja ja hälinää, ovat nyt tyhjillään. Ulkomaisten turistien puuttumisen huomaa kyllä. Toki talvisesonki on vielä tulossa, mutta ei sinnekään saada turisteja Aasiasta ja Venäjältä. Ne ovat kuitenkin niitä suurimpia ryhmiä, jotka vievät rahaa Lappiin. 

Näkemäni perusteella olen erittäin huolestunut monien yrittäjien puolesta. Poliittisesti voisin ottaa kantaa sen verran, että on ollut ehdottomasti väärä päätös kieltää matkailu esimerkiksi Aasiasta. Monet Aasian maista ovat tällä hetkellä tilanteessa, että koronaa on paljon vähemmän kuin Suomessa. Silti turisteja ei päästetä maahan. Mielestäni hallitus on tehnyt väärän linjauksen ja lyönyt ehkä sen viimeisen naulan Lapin turismin arkkuun. 

Olen itse sen verran huolestunut tilanteesta, että haluan itse tehdä jotakin tilanteen eteen. Meillä on toki tapana käydä Lapissa safareilla joka vuosi. Tällä kertaa aion kuitenkin tehdä tuon talviloman vielä suuremmassa mittakaavassa. Aiomme viipyä pitempään ja käyttää enemmän rahaa paikallisten tarjoamiin palveluihin. Tältä osin koen itse, että voin tehdä jotakin Suomen ja Lapin matkailun hyväksi. Husky- ja porosafarit, poropuistoissa vieraileminen, lemikengillä kävely, laskettelu... Haluan käyttää rahaa niin moniin palveluihin kuin vain pystyn. 

Toivon, että muutkin suomalaiset tekevät samoin. Lapin yrittäjät valittavat siitä, että suomalaiset eivät halua maksaa palveluista. Ne ovat kuulemma liian kalliita. Suomalaiset ovat kuitenkin hyvätuloista kansaa, joka ramppaa ulkomailla jatkuvasti. Nyt kun lennot jäävät ostamatta, voi sen rahan käyttää elämyksiin Suomessa. Mielestäni elämyksiä ja muistoja ei myöskään voi mitata rahassa. Joten ehkä se noin 100 euroa aikuiselta huskysafarilta on kuitenkin loppujen lopuksi hyvin pieni raha. Se on pieni hinta siitä, että Lapin matkailu saadaan pysymään hengissä. Käyttäkään siis palveluita, menkää majoittumaan Lappiin paikallisten pitämiin majoituspaikkoihin ja pistäkää raha kiertoon. Ulkomaille ehtii kyllä sittenkin, kun korona on ohi ja matkailu on jälleen turvallista. 


* Tämä postaus on nyt pelkkää tekstiä. Seuraavassa postauksessa onkin sitten kuvia pohjoisen reissulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...