keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Näin pakkaan matkaa varten

Koska mukana kulkee neljä ihmistä, joista kaksi on lapsia, kertyy tavaraa kuin huomaamatta. Sen vuoksi olen joutunut karsimaan pois paljon sellaista, mitä voi ostaa kohteesta. Aikaisemmin mukana kulkivat niin shampoot, hoitoaineet, kosteusvoiteet ja muut purnukat. Nyt ne jäävät kuitenkin kotiin, sillä olemme päätyneet siihen, että nämä tuotteet ostetaan aina paikan päältä.



Ennen varsinaista pakkaamista teen listan PackPoint-sovellukseen. Sovellukseen ilmoitetaan kohde, lähtöpäivä ja matkustusaika. Sen lisäksi sovellus antaa mahdollisuuden valita aktiviteetteja, joita loman aikana tullaan harrastamaan. Sovellus luo automaattisesti listan, jota voi sitten muokata. Ennen varsinaista pakkaamista teen myös seuraavaa:

  • lataan tabletille elokuvia lapselle
  • lataan vara-akut täyteen
  • maksan laskut ja hoidan kaikki muut matkan aikana erääntyvät hommat kuntoon
  • hommaan koiralle hoitopaikan  
  • jos luvassa on erikoinen kohde, teen matkustusilmoituksen
  • otan laukut esiin; lyhyille reissuille lentolaukku ja reppu/käsilaukku henkilöä kohden, pidemmille matkoille vähintään kaksi ruumaan menevää laukkua ja käsimatkatavarat

Pakkaan aina käsilaukkuun kaikki tärkeimmät, eli passit, rahat ja kortit, kännykän, laturit ja avaimet. Lentoliput, hotellivaraukset ja muut tulostan ainoastaan harvoin. Yleensä ne kulkevat mukana kännykässä.



Tabletti siis kulkee aina matkassa, mutta sen lisäksi otan läppärin mukaan lähes poikkeuksetta. Teen kuitenkin töitä läppärillä, joten lomallakin tulee tehtyä jotakin melkein joka päivä.

Vaatteiden kanssa pakkaus menee niin, että otan uudet vaatteet joka päivälle. Sama koskee minun lisäkseni kaikkia muitakin perheessämme. Vaatteista emme tingi, mutta nykyään mukaan ei lähde useita pareja kenkiä, kuten ennen. Jostakin on siis tingittävä. Ulkovaatteet määräytyvät kohteen ja säätilan mukaan.

Vauvan maidot ja ruoat vien aina mukanani Suomesta. Toki esimerkiksi kuukauden kestävällä reissulla kaikkien maitojen ja ruokien kuljettaminen on mahdotonta, mutta tällöin otan niin paljon kuin pystyn. Samoin vaippoja otan mukaan jo kotoa, mutta niiden kanssa ei ole niin tarkkaa. Syy, miksi otan varsinkin maidot Suomesta, on yksinkertaisesti siinä, että joka paikasta ei ole helppo löytää äidinmaidonkorviketta. Ollessamme Espanjassa vauvan ollessa noin kolme kuukautta, jouduimme kiertämään monta eri kauppaa ja apteekkia, että löysimme Nestlen korviketta. Niitäkään ei sitten ollut kuin puolen litran tai litran tetroissa, mikä oli ongelma päiväretkillä, kun maitoa ei saanut kylmään. Näin siis Malagassa tai Fuengirolassa. Kun mentiin ylöspäin Alicanteen, oli tilanne vielä huonompi. Kävimme turhaan useassakin kauppakeskuksessa etsimässä maitoa. Lopulta otimme taksin ja mieheni kysyi kuskilta, mistä saisimme kerralla suuremman satsin korviketta. Taksikuski vei meidät noin 25 minuutin päähän koko alueen suurimpaan markettiin, josta sitten ostimme kerralla maitoa koko reissun ajaksi.

Tavaran määrä mukautuu kuitenkin aina sen mukaan, kuinka monta laukkua otamme matkaan. Lyhyet reissut menevät siis pelkillä käsimatkatavaroilla, jolloin luonnollisestikin tilaa on melko vähän. Viikon mittaiset ja sitä pidemmät reissut menevät aina ruumaan menevien laukkujen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Pakkaaminen on kyllä inhottavaa hommaa. Mutta toisaalta sitten on mukava päästä reissuun :)

    VastaaPoista
  2. Totta. Lopussa kaikki työ palkitaan, kun pääsee kohteeseen nauttimaan :)

    VastaaPoista

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...