keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Laivalla Marokkoon

Afrikka on aina mielenkiintoinen kohde kaiken ikäisille. Jokainen on vähintään nähnyt kuvia safareista ja upeista hiekkarannoista, joita maanosasta löytyy. Moni lapsiperhe silti epäröi Afrikkaan lähtöä, mikä on mielestäni aivan turhaa.


Helpoiten tavoitettavissa on Pohjois-Afrikka, josta myös Marokko löytyy. Helpointa on ottaa kevyt kosketus Afrikkaan yhdistämällä Marokon reissun Espanjassa käymiseen. Laivoja kulkee Algeciraksen ja Tangerin / Tanger Medin välillä useita kertoja päivässä. Matka kestää noin kaksi ja puoli tuntia. Tanger Med on edullisempi vaihtoehto, mutta tässä kannattaa huomioida sellainen seikka, että Tanger Medistä on noin 45 minuutin ajomatka Tangerin kaupunkiin. Takseja kyllä satamasta saa helposti. Hinnan pystyy neuvottelemaan. Meillä matka Tanger Medistä Tangerin kaupunkiin maksoi 25 euroa suuntaansa.

Laivaliput voi ostaa kätevästi esimerkiksi täältä.

Marokkoon menossa.



Mitä Tangerissa voi sitten tehdä? 

1. Vieraile Medinassa. Tangerin vanhakaupunki on paikka, jossa on aina ihmisiä. Pienet syrjäiset kadut ja värikkäät talot näyttävät upeilta. Medinassa voi myös pysähtyä nauttimaan paikallisia juomia, kuten minttuteetä.

Näkymä merelle päin.



2. Kasbah-museo. Lisää voi lukea täältä.

3. Plage municipale. Tämä on yksi kaupungin upeista rannoista. Rantaviivaa on loputtomiin ja hiekka on todella hienoa. Ihastuin Tangerin rantoihin heti ensisilmäyksellä!

4. Nautiskele paikallisia herkkuja. Marokkolainen ruoka on hyvää. Tuoreita vihanneksia käytetään paljon ja salaatit ovat todella maukkaita. Annoskoot ovat myös huomattavan suuria.

Marokkolainen ruoka on tuoretta ja maistuvaa.

Viheralueita löytyy myös kaupungin keskustasta.

Tänne me palataan vielä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...