maanantai 30. syyskuuta 2019

Barcelona lasten kanssa

Barcelona on yksi suosikkikaupungeistani. Olen käynyt siellä niin ennen lapsia kuin nyt lasten kanssa. Viimeksi vierailimme Barcelonassa noin kuukausi sitten. Kaupungista löytyy aina uutta nähtävää. Voisin kävellä Barcelonan kaduilla tuntikausia ihastellen upeita rakennuksia ja pysähtyen välillä nauttimaan tapasta. Nyt, kun reissussa on mukana pieniä lapsia, on oltava muutakin aktiviteettia.

Mitä Barcelonassa voi sitten tehdä lasten kanssa? Meidän suosikkikohde on ainakin L'Aquàrium de Barcelona. Toki monilta osin se on perinteinen akvaario, mutta esimerkiksi ruokintanäytöksissä on varsinaiset katsomot ja lapset pääsee ihan akvaarion lasin viereen katsomaan rauskuja, haita ja muita eväkkäitä. Hurjemmille, ja isommille, kävijöille on myös elämyksiä. Haihäkissä oleminen pinnan alla on varmasti kokemus, jonka muistaa. Tosin ainakaan omien lasten kohdalla tämä ei tule kysymykseenkään vielä useisiin vuosiin.

Barcelonan akvaariossa saa myös syöttää karppeja pienestä lisähinnasta.


Vaikka Barcelona on suurkaupunki, löytyy sieltä myös uimarantoja. Tunnetuin näistä on tietenkin Barceloneta. Barcelonetalle kannattaa kuitenkin suunnata hyvissä ajoin, sillä ranta on aina ihan täynnä. Hyvällä tuurilla myöhäiset saattavat löytää pienen tyhjän tilan, johon rantapyyhkeet voi asettaa. Sinällään ranta ei ole ainakaan omasta mielestä kuitenkaan mitenkään erikoisen hyvä. Jos rantaelämää kaipaa, kannattaa suunnata Salouhun, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta. Barcelonetan rannalle on kyllä helppo löytää ja rannan tuntumasta löytyvät rantabaarit takaavat sen, ettei nälän takia tarvitse ainakaan poistua rannalta.

Barcelonetan rannalla.


Entäs sitten Barcelonan kuuluisin katu, Las Ramblas? Las Ramblasilla kuljeskeleminen on siinä mielessä lasten mieleen, että kadulta löytyy runsaasti katutaiteilijoita. Taiteilijat esittävät erilaisia tunnettuja hahmoja, tekevät taikatemppuja ja piirtävät upeita karikatyyrejä. Las Ramblas on siis myös erinomainen kohde lasten kanssa.

Seikkailemassa Barcelonan kaduilla.

Barcelonan kadut ovat kauniita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...