torstai 21. marraskuuta 2019

1/195

Tavoitteenani on käydä maailman kaikissa maissa. Varsinaisia itsenäisiä maita on 195. Otetaan nyt ensin nuo valtiot tavoitteeksi ja katsotaan sen jälkeen, mitä sitten on luvassa. Haluankin tehdä postauksen jokaisesta vierailemastani maasta ja kerätä tässä matkan varrella lisää maita. Tässä ensimmäisenä Norja.

Olen matkaillut Norjassa useasti. Ensimmäisen kerran kävin siellä jo vauvana ja samoin vein vanhemman tyttäreni Norjaan, kun hän oli neljä kuukautta vanha. Oma suosikkini on ehdottomasti Pohjois-Norja ja Lofootit. Sitä luontoa ei voita juuri mikään.


Tromssan Polariassa tyttären kanssa
Tromssa on miellyttävä kaupunki kauniilla paikalla. Lasten kanssa matkustaessa suosittelen ainakin Polariaa. Siellä pääsee tutustumaan arktisiin eläimiin. Polariaan ja sen toimintaan voi tutustua tarkemmin tästä.

Myös Narvik on itselleni tuttu kaupunki. Muistan syöneeni siellä kalliimpaa pitsaa kuin missään koskaan. Hinta oli melkein 30 euroa ja kyseessä oli normaalikokoinen pitsa, eikä edes mitään erikoistäytteitä. Norjan hintataso on siis todella korkea, mutta toisaalta harva sinne lähtee budjettimatkalle.

Oikealle vai vasemmalle?

Sitten oma suosikkikohteeni Norjassa, eli Lofootit. Yhä useammat suomalaiset matkaavat Norjan suurien kaupunkikohteiden sijasta Lofooteille. Lofoottien luonto houkuttelee patikoimaan, kalastamaan, telttailemaan tai ihan vain nauttimaan kauniista maisemista. Tosin Lofooteilla paikasta toiseen kulkemiseen kannattaa varata aikaa. Tiet ovat monin paikoin kapeita ja mutkittelevat hurjasti. Matkaa ei siis pääse taittamaan mitenkään erityisen nopeasti.



Kalastaminen on edelleen Lofoottien pääelinkeino. Varhain aamulla voikin nähdä kalastusaluksia niin lähtemässä matkaan kuin jo palaamassa meriltä. Koska kala on tuoretta, kannattaa kalaruokia maistaa. Omassa suosikkikylässäni, Svolvaerissa, on kaksi ravintolaa, joiden ruokia voi suositella. Nämä ovat Borsen Spiseri ja Restaurant Kjokkenet.



Näihin maisemiin kelpaa palata.

Mikä on paras aika matkustaa Norjaan?

Jos puhutaan erityisesti Lofooteista, paras aika matkustaa on ehdottomasti kesä. Yötön yö on todella näkemisen arvoinen.

Suurempiin kaupunkeihin, kuten Osloon ja Bergeniin, voi matkustaa kätevästi ympäri vuoden. Myös muutoin Norja sopii matkakohteeksi kaikkina vuodenaikoina. Toki vain aktiviteetit muuttavat sitä mukaa, mitä vuodenaikaa eletään.

Olemmeko menossa uudelleen Norjaan?

Norja on kaiken kaikkiaan erittäin miellyttävä kohde, joka kiinnostaa kerta toisensa jälkeen. Viimeksi olen käynyt Norjassa vuoden 2018 joulukuussa. Vietimme joulua perheeni kanssa Utsjoella ja kävimme pyörähtämässä myös Pohjois-Norjassa. Tämän vuoden puolella emme varmaankaan enää lähde Norjaan, mutta ensi vuonna hyvin todennäköisesti.

Oletko sinä käynyt Norjassa? Mitkä ovat suosikkikohteitasi ja miksi?

2 kommenttia:

  1. Norjassa on tullut käytyä useinkin. Itse pidän Oslosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Oslossakin näkemistä riittää. Norja on kaiken kaikkiaan tosi upea.

      Poista

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...