perjantai 15. marraskuuta 2019

Edinburgh Christmas Market

Jouluteema jatkuu, kun mennään lähemmäs joulua. Tällä kertaa mennään Skotlantiin. Edinburghissa pidettävät joulumarkkinat olen päässyt kokemaan vuonna 2017. Joulumarkkinat alkavat marraskuun puolessa välissä ja kestävät aina tammikuun ensimmäiselle viikolle asti. Itse olin paikalla marras-joulukuun taitteessa.

edinburghnews.scotsman.com


Joulumarkkinat levittyvät oikeastaan koko kaupunkiin, sillä siellä täällä voi nähdä pieniä kojuja, huvipuistolaitteita, lämmintää juomaa myyviä kahviloita ja vähän kaikkea siltä väliltä. Huvipuistolaitteita on niin aikuisille kuin lapsillekin. Erityisesti mieleen on jäänyt Santa Train, eli joulupukin juna.

Maistuvia makeisia joulumarkkinoilla.


Joulumarkkinakadut East Princes Street Gardensissa ovat todella näyttäviä. Suosituimpia myytäviä tuotteita olivat erilaiset käsintehdyt joulukoristeet sekä tietenkin Glühwein. Joulumarkkinoiden aikaan kaupungissa järjestetään myös paljon erilaisia tapahtumia. Tämän vuoden tapahtumiin voi tutustua täällä.



Ei kannata myöskään unohtaa, että joulumarkkinoilla käydessä pääsee samalla ihailemaan Edinburghin linnaa, joka varsinkin pimeällä on komea kaikessa valaistuksessaan.

Kannattaako Skotlannissa lähteä piipahtamaan vielä ennen joulua? Kannattaa ehdottomasti! Parasta Edinburghissa on se, että sen keskusta on kohtalaisen pieni ja selkeä. Kaikki joulumarkkinakadut ja huvitukset ovat helposti löydettävissä. Kohde sopii loistavasti niin aikuisille kuin lapsillekin. Edinburghin joulumarkkinoihin ei vain voi olla ihastumatta.

2 kommenttia:

  1. Näyttää todella kivalta. Olisipa mukava itekkin päästä joskus käymään :)

    VastaaPoista

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...