lauantai 9. marraskuuta 2019

Kaikki tiet vievät Alpeille

Maailmassa on moniakin paikkoja, joihin haluaa palata takaisin aina kerta toisensa jälkeen. Yksi näistä on Alpit. Tämä Euroopan suurin ja korkein vuoristo siis sijaitsee jopa kahdeksan eri valtion alueella. Nämä valtiot ovat Ranska, Saksa, Slovenia, Italia, Itävalta, Liechtenstein, Sveitsi ja Monaco. Alppien vuoriston korkein vuori on aivan mielettömän upea Mont Blanc, joka on edelleen itselleni yksi rakkaimmista paikoista maailmassa. Mont Blanc avautuu upeasti Chamonix'n kylän edustalle. Kyllä vuorta on upeaa ihailla esimerkiksi aamuauringon noustessa.

Mont Blanc
Ranskan Alppien lisäksi on tullut vierailtua Saksan, Slovenian, Italian Itävallan, Liechtensteinin ja Sveitsin Alpeilla. Nyt kun tarkemmin miettii, niin itse asiassa Monaco on ainoa alue, joka on vielä käymättä. Ehkäpä sinne siis tässä lähiaikoina...

Lenk, Sveitsi


Vaikka Ranskan Mont Blanc on siis yksittäisenä kaupunkina itselleni tärkein, kokonaisista valtioista puhuessa kääntyisin kuitenkin ehdottomasti Sveitsin puoleen. Sveitsin hintataso on toki jäätävän kallis, mutta toisaalta maa on kaikkinensa upea. Olen päässyt onnekseni kokemaan Sveitsin kaikki puolet aina suurkaupungeista pieniin kyliin. Lenk on hyvä esimerkki näistä pienistä kylistä. Maisemat saavat palaamaan kyliin kerta toisensa jälkeen.

Vaduz, Liechtenstein

Itävalta

Sveitsi

Italia

Viimeisin matka Alpeille suuntautui muutama kuukausi sitten, eli elokuussa. Ajoimme Sveitsin reittiä Barcelona-Perpignan-Barberaz-Lenk. Seuraavaa kertaa odotellessa.

Oletko sinä käynyt Alpeilla tai onko se listallasi?






3 kommenttia:

  1. Chamonix kuuluu myös omiin suosikkeihin!

    VastaaPoista
  2. Kaunista! Aika kattavasti olet kyllä Alppeja nähnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä olen onnellinen, että noin laajalti olemme päässeet noilla alueilla matkustelemaan :)

      Poista

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...