keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Vauvan kanssa matkustaminen

Vanhempi tyttäreni on aloittanut ulkomaanmatkailun neljän kuukauden iässä ja nuorempi tyttäreni noin kolmen kuukauden iässä. Mielestäni 3-4 kuukautta on hyvä aika aloittaa matkustelu. Siinä vaiheessa vauva alkaa olla jo tarkkaavaisempi ja tuohon ikään mennessä vauva on ehtinyt saamaan myös rokotuksia.

Molempien tyttöjeni passikuvat otettiin noin 3-4 viikon iässä. Onneksi kyseessä oli ammattimainen kuvaaja, sillä vauvoja ei välttämättä ole kaikista helpoin kuvata. Varsinkin, kun kuvien kriteerit on samat kuin aikuisten passikuvillakin.



Pienen vauvan kanssa matkustaessa on kuitenkin otettava monia asioita huomioon. Reissaaminen ei toki ole niin huoletonta kuin aikuisten kesken tai vaikkapa isomman lapsen kanssa reissatessa. Virheitä on tullut tehtyä matkan varrella, mutta niistä oppii. Vuoden 2019 suurin oppi lienee ollut se, että Espanjasta ei todellakaan saa äidinmaidonkorviketta ihan mistä tahansa. Onneksi espanjankielisen mieheni avustuksella saimme selville, mistä korviketta voi ostaa. Nykyään otan aina ennakkoon selville, millaista lastenruokaa kaupoissa myydään, jos myydään.



Lumi 4 kk ikäisenä Norjassa.


Vauvalle kannattaa aina ottaa mukaan vaatetta laidasta laitaan. Ohuet puuvillavaatteet sopivat hyvin aurinkoisiin kohteisiin. Ne suojaavat ihoa, mutta eivät tee tukahduttavaa oloa. Toinen auringolta suojaava tekijä on tietenkin aurinkorasva. Vauvalle ja vähän isommillekin lapsille on oltava korkean suojakertoimen omaavaa rasvaa. Käytän itsekin lähes niin korkeaa suojakerrointa kuin vain mahdollista, sillä pohjoismainen iho palaa todella helposti. Uimarannalle olemme ostaneet kohteesta aurinkovarjon, jonka alla vauva voi makoilla. Sitten, kun mennään auringossa, hattu on tärkeä muistaa.




Kaikista kätevintä on pitää mukana aina vaippalaukkua. Meillä vaippalaukussa kulkee mukana vaihtovaatteet, vaippoja, kosteuspyyhkeitä, tuttipulloja, tutteja, maitoa ja soseita. Kaikki tarpeellinen siis.

1 kommentti:

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...