keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Berliinin joulumarkkinat

Myönnän olevani jouluihminen. Rakastan koristella kotia ja kuunnella joululauluja. Lasten myötä joulu on saanut vielä uuden merkityksen. Meillä on tapana käydä vähintään yhden kaupungin joulumarkkinoilla vuodessa. Ajattelin tehdä postauksia mieleenpainuvimmista joulumarkkinoista, joilla olen käynyt. Ensimmäisenä vuorossa Berliini, jossa kävin vanhemman tyttären ja äitini kanssa vuonna 2015.

Photo by Oleg Magni from Pexels


Gendarmenmarkt on suuri aukio, jolle useat kymmenet, jos ei jopa sadat myyjät levittäytyvät kojuineen aina marraskuun puolen välin tienoilta joulukuun loppuun asti. Aukiolta voi löytää kaikkea aina koristeista ruokiin ja juomiin, vaatteisiin, leluihin ja maalauksiin. Siis melkein kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Vuonna 2015 Gendarmenmarktin aukion joulumarkkinoille ei ollut pääsymaksua, mutta uusimpien tietojen mukaan nykyisin pääsymaksu on yhden euron verran. Kello 11-14 aukiolla saa kuljeskella rauhassa ilmaiseksi, mutta toki näillä joulumarkkinoilla kannattaa piipahtaa illalla, sillä jouluvalot näyttävät upeilta Berliinin pimenevässä illassa.




Lapsille on tietenkin myös karuselleja ja muita huvipuistolaitteita.




Weihnachtsmarkt Schloss Charlottenburgin joulumarkkinat taas pidetään upean Charlottenburgin linnan edustalla. Näistä markkinoista jäi parhaiten mieleen se, kun ostimme jättimäisiä pipareita joulukuusen koristeiksi. Ne olivat ainakin vuonna 2015 suosittuja noilla markkinoilla. Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, pidetäänkö Charlottenburgin joulumarkkinoita ollenkaan tänä vuonna.

Weihnachtsmarkt Schloss Charlottenburg (berlin.de)

Muita piipahtamisen arvoisia joulumarkkinoita Berliinissä ovat Winter Welt am Potsdamer Platz, Weihnachtsmarkt am Gedächtniskirche ja Berliner Weihnachtszeit Roten Rathausilla. Ainakin Potsdamerilta ja Roten Rathausilta löytyy myös luistelurata, joten joulumarkkinoihin voi lisätä vähän aktiviteetteja.

Lisää Berliinin joulumarkkinoista voi lukea täältä. Huomatkaa myös ihana laskuri, joka toteaa, että vielä on 48 yötä jouluun.


3 kommenttia:

  1. Tämän kirjoituksen perusteella voisin hyvinkin pistää Berliinin joulumarkkinat vielä tämän vuoden matkasuunnitelmiin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä kirjoituksesta!

    VastaaPoista

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...