tiistai 28. tammikuuta 2020

3/195

Jatketaan ''195''-sarjan parissa. Aikaisemmissa osioissa käsiteltiin siis Norjaa ja Sveitsiä. Nyt vuorossa on upeaakin upeampi Islanti.


Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen Islannista? Itselleni tulee mieleen pääkaupunki Reykjavik, kohtalaisen karu, mutta kaunis luonto sekä Blue Lagoon. Kaikki nämä ovat myös itselleni tuttuja ja houkuttelevat palaamaan Islantiin kerta toisensa jälkeen. Itse asiassa paluu ei olekaan kovin kaukana, sillä olemme suunnitelleet reissua Islantiin vielä nyt talvella. Suunnitelmat eivät ole kuitenkaan edenneet vielä sen pidemmälle, eli päivämäärää ei ole lyöty lukkoon.




Islantiin matkustavilla voisin antaa myös sellaisen vinkin, että kannattaa vuokrata auto. Sen avulla pääsee kiertämään halutessaan vaikka koko saaren. Parasta Islannissa on se, että pienen kokonsa vuoksi saaren pystyy näkemään läpikotaisin melko lyhyessä ajassa.


Hintataso

Yleinen käsitys lienee, että Islanti on kohtalaisen kallis maa. Ja tottahan se tietyissä asioissa onkin. Tässä jälleen esimerkkejä hinnoista:

  • vesipullo 0,5l, n. 2 €
  • ateria edullisessa ravintolassa yhdelle, 10-22 €
  • pikaruokaketjun hampurilaisateria, 10-14 €
  • tavallinen kahvi kahvilassa, 2,5-4 €

Islannin kohdalla pätee mielestäni sama kuin Sveitsin kohdalla; vaikka matkabudjettia joutuu nostamaan Islantiin matkustaakseen, on se kaiken arvoista.




Have you ever been in Iceland? What did you like? If you ask me, I will answer that I always want to go back to Iceland. Pure nature, Blue Lagoon, sympathic capital Reykjavik... I love them all. And I love everything else that Iceland has to offer. 
I recommend everybody to rent a car. That way you can see much more. For example the whole island. That's something I love about Iceland. The island is so small that you can drive around it in such a small time. 
But the price range... Same than Switzerland. Remember to take big budget with you. A meal in a cheap restaurant can cost 10-22 euros. Not so cheap. But again, it's all worth it. 
I just love Iceland! 

4 kommenttia:

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...