sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

4/195

Jatketaan taas välillä juttusarjaa ''195''. Aikaisemmin esitellyt käydyt maat löydät täältä. Nyt neljäntenä on vuorossa Venäjä.

Pakko myöntää heti näin alkuun, että en ole käynyt Venäjällä sitten nuoruuden. Myöskään lapseni eivät ole vielä käyneet Venäjällä. Ajatuksissa on kyllä ollut risteily Pietariin. Olisikin mukava kuulla kokemuksia, jos joku on käynyt lähiaikoina Pietarissa. Missä kannattaa vierailla lasten kanssa ja kuinka monta päivää on riittävästi?

Muistikuvani Venäjästä ovat siis kohtalaisen hauraita, mutta muistan lähinnä toisaalta rahalla rakennetun komeuden, mutta toisaalta päällekäyvän köyhyyden. Tuntuu, että luokkaerot ovat hyvin voimakkaasti esillä. Toisilla menee hyvin ja toisilla taas erittäin huonosti. Muistan sen, kun pienet lapset kaupittelivat milloin mitäkin Viipurin torilla. Muistan myös vanhojen mummojen taidokkaat käsityöt.

Itseäni kiinnostaisi tällä hetkellä käydä tutustumassa Karjalaan. Nähdä historiallisia paikkoja ja kuulla tarinoita. Tosin en sitten tiedä, mitä lapset ajattelisivat tällaisesta reissusta.


Moskovan loistoa


Lentokoneella, laivalla, junalla vai autolla?

Kaikki näistä olisivat mahdollisia tapoja matkustaa Venäjälle. Helsingistä pääsee kätevästi junalla Venäjälle ja myös risteily olisi helppo vaihtoehto. Toisaalta täältä ei ole pitkä matka Venäjälle myöskään autolla. Oma auto antaisi mahdollisuuden päästä kiertelemään ympäriinsä, mutta toisaalta Venäjän liikennekäyttäytyminen arveluttaa hieman.

Meille on vielä epäselvää, aiommeko matkustaa Venäjälle tänä vuonna. Aika näyttää. Ehkä risteily voisi olla mukava mahdollisuus päästä näyttämään Venäjää lapsille...

1 kommentti:

  1. Hei!

    Lähetin sinulle juuri sähköpostia. Toivottavasti kuulen sinusta pian!

    Ystävällisin terveisin

    Kaisa-Maija Eeli
    kaisa-maija.eeli (a) finlit.fi

    VastaaPoista

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...