torstai 5. maaliskuuta 2020

Mitä on maabongaus?

Meistä voisi sanoa, että olemme maabongareita. Emme ehkä kuitenkaan ihan perinteisempiä sellaisia, sillä meillä on useita suosikkimaita, joihin palaamme usein. Toki pyrimme kyllä käymään myös uusissa kohteissa ja sellaisissa kohteissa, joihin ihan kaikki eivät matkusta. Nyt suunnitelmissa on esimerkiksi matka Huippuvuorille. Siitä kirjoitan lisää enemmän omassa postauksessaan. 

Maabongaus alkoi varmaankin siitä, kun huomasimme kauan aikaa sitten yllättäen, että maitahan on kertynyt jo mukavasti. Vähitellen aloimme suunnittelemaan joitakin matkoja siten, että saamme liitettyä useampia maita samoihin matkoihin. Esimerkiksi Andorrassa oli helppo käydä Barcelonan matkan yhteydessä.

Andorrassa

Maabongareita on moneen eri lähtöön. Jotkut haluavat kerätä maailman kaikki maat. Itse kuulun tähän ryhmään. Joillekin taas riittää se, että pääsevät käymään mahdollisimman monessa maassa, joihin on kohtalaisen helppo päästä. Kaikki matkailijat eivät siis varmasti edes halua epävakaassa tilanteessa oleviin maihin. Maiden lisäksi on olemassa erilaisia listoja, joilla voi kerätä pisteitä. MTP on yksi näistä, jotka ovat luoneet listoja, joiden mukaan matkojaan voi suunnitella. MTP:n listaan voi tutustua täällä.  Jo pelkästään Euroopassa on 252 MTP-kohdetta. Näissä riittää käymistä vielä myös minulle!

Tavoitteena on rastittaa Grönlanti ja Svalbard käytyjen listalta pian
Maabongausta harrastavana tulee kuitenkin muistaa, että turvallisuus ennen kaikkea. Emme siis lähde maihin, jotka ovat juuri sillä hetkellä turvattomia. Ulkoministeriön sivuilla voi lukea matkustustiedotteet maittain. Esimerkiksi Afganistan, Irak ja Somalia kuuluvat ''vältä kaikkea matkustamista -ryhmään''. Myös ''poistu maasta välittömästi'' -kategorian maat ovat sellaisia, joihin emme lähde. Näistä maista voisin mainita tässä nyt vaikkapa Syyrian. Toivottavasti tilanne noillakin alueilla paranee joskus siten, että maihin voi turvallisesti matkustaa.

Varsinkin ennen omatoimimatkaa kannattaa muistaa tehdä matkustusilmoitus. Näin ollen ulkoministeriö tietää matkustamisesta ja osaa ottaa yhteyttä mahdollisen kriisitilanteen sattuessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...