tiistai 10. maaliskuuta 2020

Tiedätkö oman maakertoimesi?

Maakerroin kertoo yksiselitteisesti sen, miten paljon olet nähnyt maailmaa ikääsi suhteutettuna. Enää ei siis ainoastaan lasketa maita, vaan nyt lasketaan myös maakerroin. Mitä korkeampi kerroin on, sitä ahkerampi matkustaja on ollut. En ole koskaan tullut laskeneeksi omaa maakerrointani, enkä tee sitä nytkään. Annetaan jälleen lasten olla pääosassa blogissa, sillä lasten kanssa matkailuunhan tämä blogi keskittyy noin pääsääntöisesti.



Miten maakertoimensa voi laskea?

Maakertoimen laskukaava on yksinkertainen, eikä maakertoimeen selvittämiseen tarvita muuta kuin laskin. Ensiksi lasketaan ne maat, joissa on tullut käytyä. Tämä luku jaetaan omalla iällä. Esimerkkinä siis jos henkilö on 30-vuotias ja on vieraillut 12 maassa, on laskukaava tällöin 12/30 = 0,4.


Lapseni maakerroin 

Laskin tähän huvikseni 5-vuotiaan lapseni maakertoimen. Toisen lapsen kertoimen voin laskea sitten, kun ikää on kertynyt yksi kokonainen vuosi. 5-vuotias on käynyt tähän mennessä 28 maassa, eli laskukaava menee näin:

28/5 = 5,6

Vanhemman lapseni maakerroin on siis kohtalaisen korkea. Todettakoon tähän vielä se, että 5 vuotta tuli täyteen vasta äskettäin, joten kerroin ehtii nousta huimasti vielä tämän vuoden aikana. Uusia maita on tulossa reilusti yli kymmenen vielä tämän vuoden aikana, joten saa nähdä, miltä kerroin näyttää ensi vuonna.

Ellin, 9 kk, käydyt maat tähän mennessä

Lumin, 5 v, käydyt maat tähän mennessä


Mikä sinun maakertoimesi on? Onko lapsesi todellinen maailmanmatkaaja? Montako maata on kertynyt ja kuinka paljon lapsella on ikää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...