tiistai 7. huhtikuuta 2020

Colonia del Sacramento - värikylläisyyttä ja lämpöä

Aikaisemman postaukseni innoittamana aloin palata jälleen ajatuksissa Coloniaan, Uruguayhin. Nyt on siis aika keskittyä vain ja ainoastaan tuohon upeaan pieneen kylään yhden postauksen verran. 

180 kilometriä Uruguayn pääkaupungista, Montevideosta. 50 kilometriä Argentiinan pääkaupungista Buenos Airesista, lautalla. Näin hyvin yhteyksien päässä isommista kaupungeista sijaitsee Colonia del Sacramento. Jos siis matkakohteena olisikin joko Montevideo tai Buenos Aires, ei ole syytä, miksi ei voisi pistäytyä Coloniassakin reissun aikana. Colonia del Sacramento on Unescon maailmanperintökohde, joten se kertoo varmasti jo omalta osaltaan jotain siitä, että kyseessä on monessakin mielessä tärkeä kohde. 
Missä sitten kannattaa vierailla Colonia del Sacramentossa käydessään? Tässä tulevat minun vinkkini.

Museot
Coloniasta löytyy kahdeksan historiallista museota. Parasta näissä on se, että kaikkiin museoihin käy yksi ja sama lippu. Yhden henkilön lippu maksaa vain hieman yli euron, joten rahasta museoissa vierailu ei varmasti jää kiinni. 
Barrio Histórico
Tässä on suurin syy siihen, miksi Colonia on nimetty Unescon listalle. Barrio Histórico on siis käytännössä Colonia del Sacramenton historiallinen keskusta, jonka alueelta löytyy monia historiallisesti merkittäviä rakennuksia, jotka ovat nykyisin nähtävyyksiä. Keskustan vanha katu, Calle de los Suspiros, pitää sisällään upeita, värikkäitä taloja, jotka ovat jääneet itselleni mieleen. Barrio Históricon alueella voi nauttia myös kulinaarisista elämyksistä. Alueella sijaitsee nimittäin reilusti yli sata ravintolaa, joissa voi nauttia niin perinteisistä paikallisista herkuista kuin kansainvälisestä tunnelmasta. 
Rio de la Plata
Colonia del Sacramento sijaitsee Rio de la Platan varrella, samoin kuin myös Buenos Aires. Ei siis ihme, että Coloniasta löytyy myös runsaasti hienohiekkaista rantaa. Tämä paikka houkuttelee siis myös auringonpalvojia ja uimisesta pitäviä. Rantakadulla on myös mukava viettää päivää muuten vain katsellen aaltojen lyövän rantaan.


Ravintolasuosituksia

Tässä tulee muutamia ravintolasuosituksia, jotka kannattaa käydä testaamassa paikan päällä. 


  • Pulpería de Los Faroles. Hyvä sijainti aivan keskustassa. Maistuvaa ja monipuolista ruokaa. Edullinen.
  • Parrillada El Portón. Lähellä rantakatua, myös mukavasti keskustassa. Tarjoilee perinteisiä herkkuja, mutta myös kansainvälistä ruokaa. Keskihintainen. 




2 kommenttia:

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...