tiistai 14. huhtikuuta 2020

Kurkista meille

Useat bloggaajat ovat nyt esitelleet kotiaan. Se käy järkeen, sillä nyt kotona tulee vietettyä erityisen paljon aikaa. Näin myös meillä. Päätin tehdä jonkinlaisen esittelyn kodistamme. Toki tässä keskitytään paljon esimerkiksi matkamuistoihin - matkablogi kun tämä on.

Muutimme siis Espooseen hieman reilu vuosi sitten. Alkukevät oli kauneimmillaan, kun kannoimme tavaroita uuteen kotiin. Tosin ison osan tavaroista veimme kaatopaikalle tai möimme, sillä hoidimme muuton yhdellä henkilöautolla ja yhdellä pakettiautolla. Tilaa oli siis hyvin rajoitetusti. Ensimmäiset viikot Espoossa kuluivat aika lailla huonekaluliikkeissä kierrellen. Ikea tuli hyvin tutuksi ja onkin kätevää, että sellainen löytyy vain 10 minuutin ajomatkan päästä. Siellä on tullut vierailtua tuon viime kevään jälkeenkin.

 Alakerrasta kotiamme löytyy avara eteinen, kylpyhuone, kodinhoitohuone, sauna, erillinen WC, keittiö, ruokailutila ja olohuone. Olohuoneen järjestystä olemme muuttaneet kertaalleen kokonaan. Nykyinen järjestys tuntuu niin mukavalta ja käytännölliseltä, että tulemme varmaankin pitämään järjestyksen sellaisena kuin se nyt on. Pidän erityisen paljon myös siitä, että huonekorkeus kodissamme on normaalia enemmän. Kaikki tila siis tuntuu avaralta ja suuret ikkunat tuovat luonnonvaloa kotiimme. Ikkunoita kodistamme löytyykin paljon. Suuri osa niistä on niin sanottuja ylisuuria ikkunoita, joiden kanssa saa olla tarkkana niitä pestessä. Ikkunoihin tarvitaan nimittäin ylimääräinen tuki, kun ne avataan.

Matkamuistoja tv-tason päällä

Osa magneeteistamme

Yhdellä ruokailutilan hyllyllä sulassa sovussa matkamuistot eri puolilta maailmaa; Argentiinasta, Tsekeistä, Kyprokselta, Suomen Lapista, Yhdysvalloista, Virosta ja Liettuasta.

Minulla on tapana ostaa matkoilta useitakin matkamuistoja. Magneetti on yleisin ja samoin postikortteja meiltä löytyy paljon. Joitakin postikortteja olen yhdistellyt kehyksiin ja laittanut seinälle. Muuten tulee ostettua juurikin noita koriste-esineitä tai vaikka joku paikallinen tyypillinen esine. Portugalista on tullut ostettua esimerkiksi Portugalin jalkapallomaajoukkueen pelipaita. Tosin ottelua en ole koskaan käynyt katsomassa, mutta siinä voisi olla ideaa tulevaisuudelle.

Samoin minulla on tapana säästää matkoilta ylitse jääneitä rahoja. Niitä löytyykin monesta kupista ja kulhosta.

Ylös mennessä portaikossa voi pysähtyä katselemaan niin Ipaneman kuin Alppien maisemia. ''Travel Projects'' -kartta taas kyselee, minne mennään seuraavaksi...?

Yläkertaan tullessa ensimmäisenä eteen avautuu toinen olohuone. Tätä olohuonetta meillä käytetään TV-huoneena. Yläkerrasta löytyvät nimittäin elokuvahyllyt ja äly-TV. Aulan lisäksi yläkerrassa on vaatehuone, kylpyhuone ja kolme makuuhuonetta. Eniten pidän siitä, että makuuhuoneet ovat reilun kokoisia. Yhtä huonetta käytämme tällä hetkellä toimistona, sillä pienempi lapsi nukkuu vielä samassa huoneessa kanssamme. Toimistosta löytyy myös sohva, jonka voi levittää sängyksi. Tuota olemme käyttäneet vieraiden aikaan. Tosin joskus osa vieraista on yöpynyt mieheni studiossa. Myös sieltä löytyy sohva.

Yläkerran olohuoneessa katsomme elokuvia melkein päivittäin

Osa elokuvistamme. Rakastan isoja kirjahyllyjä ja meiltä löytyykin niitä enemmänkin.


Koska mieheni on ammattimuusikko ja hän säveltää ja äänittää kotona, häneltä löytyy oma työtila pihapiiristämme. Tuolla Skiltronin uusin levy on sävelletty, mutta levyn tarkkaa julkaisuajankohtaa ei ole vielä päätetty - meneillään olevasta koronatilanteesta johtuen. Olen ihan tyytyväinen siihen, että studio on tosiaan kokonaan erillisessä rakennuksessa. Onhan musiikin äänittäminenkin helpompaa, kun ei tarvitse koko ajan miettiä, milloin saa soittaa rauhassa.



Kun eteen tuli tilanne, että tiesimme muuttavamme Etelä-Suomeen, pohdimme pitkään eri kaupunkien välillä. Meillä ei ollut oikein mitään käsitystä siitä, millaista missäkin on, mitkä olisivat lapsiperheelle hyvät asuinalueet, mistä on hyvät kulkuyhteydet... Loppujen lopuksi Espoo valikoitui kaupungiksi todella nopeasti. Minä olisin halunnut veden läheisyyteen Westendiin, mutta ainakaan muuttohetkellä kyseisellä alueella ei ollut juuri mitään kiinnostavaa tarjontaa. Päädyimme sitten Vanttilaan, koska täältä pääsee kulkemaan helposti junalla Helsinkiin, aivan talomme vierestä pääsee suoraan luontoon, palvelut ovat lähellä ja alue on rauhallinen. Varsinkin meidän kadullamme lasten on hyvä asua, sillä katu päättyy viimeiseen taloon. Kadulla ei siis ole muuta liikennettä kuin täällä asuvat.

Olemmekin olleet hyvin tyytyväisiä täällä asumiseen. En malta odottaa kesää, että saan alkaa laittamaan pihaa taas. Haaveissa olisi nyt jossakin vaiheessa ostaa kylpytynnyri ulos. Uima-allas meiltä jo löytyy, joten kylpytynnyri olisi aika hyvä sen kanssa.

Vielä huhtikuullekin saatiin lumisadetta

2 kommenttia:

  1. Ihanan valoisaa ja avaran näköistä. Voin kuvitella myös tuon pihan erityisesti kesällä, kun kaikki on valmiina. Wau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) En malta itsekään odottaa kesää. Pääsee grillailemaan ja muutenkin viettämään aikaa ulkona.

      Poista

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...