lauantai 13. kesäkuuta 2020

Kaupunkien aakkoset

Tässä postauksessa käydään läpi aakkoset siten, että jokaisen kirjaimen kohdalla kerron kyseisellä kirjaimella alkavasta kaupungista, josta pidän. Perään tulee tietysti hieman perusteluita ja suosituksia. Monien kirjainten kohdalla on vaikeaa valita vain yhtä, koska juuri sillä kirjaimella alkavia, aivan huikeita kaupunkeja olisi niin paljon.

A: Andorra la Vella, Andorran pääkaupunki. Syy valintaan on Andorra la Vellan sijainti. Kaupunki ja sitä ympäröivä maisema saa haukkomaan henkeä. Vaikka kyseessä on pieni kaupunki, viihtyy siellä useammankin päivän. Andorra la Vellaan suuntautuvalla matkalla ei siis kannata hätäillä, jotta näkee kaupungista mahdollisimman paljon. 

B: Barcelona, Espanja. Tämä tuskin yllättää ketään, sillä olen niin monta kertaa mainostanut Barcelonaa yhdeksi lempikaupungeistani. Minua Barcelonassa kiehtoo sen tunnelma. Espanjalainen elämäntyyli myös sopii minulle. Suosittelen L'Aquariumia. Aivan upean kiehtova akvaario.

C: Chamonix, Ranska. Yksi lempparikohteista ikinä. Parasta on kävely kylässä, kun edessä voi nähdä korkealle kohoavan Mont Blancin.

D: Dubai, Emiraatit. Dubai on kaikkea sitä, mitä voisi kuvitella. Joka puolella näkyy raha. Mukava luksuslomapaikka, jos valitsee vaikkapa Hyattin. 

E: Edinburgh, Skotlanti. Valitsen tämän tähän siksi, että olen asunut siellä pidempiä aikoja vuonna 2017 töitten merkeissä. Nätti, vanha kaupunki, josta todella löytyy historia. Erityinen suositus menee kaupungin joulumarkkinoille. 

F: Fuengirola, Espanja. Tiedän, vähän tylsä valinta, koska kaikki suomalaiset menevät sinne. Ymmärrän kyllä, miksi. Kesällä 2019 vietettiin Fugessa useampi viikko ja voisin hyvin kuvitella asuvani kyseisessä paikassa useampia kuukausia vuodessa. Suosittelen, että Fugessa majoittuu mahdollisimman lähelle rantaa. Rantakohde kun se kuitenkin on. 

G: Gdansk, Puola. Pieni, mutta kiehtova kaupunki. Kaupungissa kannattaa ehdottomasti viipyä pidempään, sillä tekemistä siellä riittää. Sopii hyvin myös budjettikohteeksi, sillä Gdansk, kuten muukin Puola, on ainakin minun mielestäni todella edullinen. 

H: Helsinki, Suomi. Otetaan nyt Suomikin mukaan, sillä onhan Helsinki viihdyttävä kaupunki. Paljon tekemistä varsinkin lapsiperheen näkökulmasta. Minun suositus menee sekä Lintsille että Korkeasaarelle. Tykkään itsekin molemmista. 

I: Inssbruck, Itävalta. Parasta talvella, mutta toimii myös kesällä. Innsbruck tunnetaan erityisesti talviurheilukeskuksena ja onhan se huikea tunne ajaa Innsbruckiin, kun kaukana edessä siintää mäkihyppytorni, jota on käytetty monien kisojen näyttämönä. Myös Inssbruckissa kannattaa olla kauemmin kuin vain muutaman päivän. 

J: Jacksonville, USA. Okei, tämä on nyt taas turistimeininkiä. Jacksonville on koko Floridan suosituimpia kaupunkeja, mutta onhan se huikea. Suosittelen kiertelemään ihan yleisesti kaupungilla, sillä tästä kaupungista on vaikeaa valita vain yhtä tai kahta kohdetta. 

K: Kööpenhamina, Tanska. Näin saadaan mukaan muitakin Pohjois-Euroopan kohteita. Kööpenhaminaa ei tarvitse selittää, se vaan on. Suositus akvaariolle täälläkin, eli Den Blå Planet. 

L: Luzern, Sveitsi. Jokainen, joka on käynyt Luzernissa, tietää, ettei tätä tarvitse selittää. Suositus
Château Gütsch -hotellille, joka sijaitsee aivan kukkulan päällä. Sieltä näkyy kirjaimellisesti lähes koko kaupungin.

M: Marbella, Espanja. Marbella on täynnä luksusta, siitä ei pääse mihinkään. Se vuoksi siellä onkin niin mukava lomailla aina silloin tällöin. Shoppailumahdollisuudet ja upeat hotellit houkuttavat. Suosituksena majoittua mahdollisimman lähellä rantaa.

N: Nikosia, Kypros. Kypros kuuluu suosikkimaihini ja on yksi parhaimmista rantalomakohteista. Nikosia taas tarjoaa paljon muutakin. Suosituksena toimikoon Famagusta Gate.

O: Oberhausen, Saksa. Lapsiperheen kannalta voin suositella sekä Sea Lifea että Legolandia. Muutenkin mukava saksalainen kaupunki, jossa kannattaa tutustua esimerkiksi ravintolatarjontaan.

P: Piran, Slovenia. Piran on kokonaan autoilta rauhoitettu pieni kaupunki aivan rannikolla. Sieltä löytyy akvaario ja paljon laadukkaita ravintoloita. Suosittelen Hotel Piranissa yöpymistä.

Q: Queens, USA. Tähän kohtaan oli kohtalaisen hankala keksiä kaupunkeja, joten Queens nyt tuli mieleen ensimmäisenä. Queens on paikka, jossa todella pääsee tutustumaan eri kulttuureihin. Suosituksena voisin sanoa, että jos Queensissa haluaa yöpyä, kannattaa silloin etsiä majapaikkaa esimerkiksi Belle Harborin alueelta.

R: Reykjavik, Islanti. Ei varmaan vaadi selityksiä. Reykjavik on vaan niin karu ja kaunis samaan aikaan. Suosittelen maistelemaan paikallisia ruokia, jotka ovat hyvin usein kalaa.

S: San Bernardo, Argentiina. Ihana rantakaupunki, jossa voi rentoutua kaukana kaikesta. Talvisin paikka on tyhjä, mutta kesäisin varsinkin argentiinalaiset matkustavat sinne viettämään lomaa.

T: Tanger, Marokko. Rakastan Marokkoa ja mielestäni Tanger kuuluu kiehtovimpiin kohteisiin. Suosittelen viipymään kaupungissa pidempäänkin ja vierailemaan erityisesti hiekkarannoilla. Ne ovat nimittäin paremmat kuin esimerkiksi Espanjassa.

U: Umag, Kroatia. Umag on upea pieni kaupunki rannikon tuntumassa. Suosituksena ranta Plaza Stella Maris.

V: Vaduz, Liechtenstein. Ihanaakin ihanampi pikkuinen kaupunki. Ympärillä kohoavat Alpit saavat haukkomaan henkeä. Suosituksena on varata reissuun hieman suurempi budjetti. Kaupungissa viihtyy kyllä, mutta kaikki on todella kallista.

X: Tähän ei tule mieleen muita kuin kaupunki, jossa haluaisin käydä. Xai-Xai, Mosambik. Koko maa kiehtoo ja erityisesti nämä rantakaupungit.

Y: Yllästunturi Kolarissa, Suomi. Talvikohteena yksi parhaimmista. Laskettelun lisäksi suosittelen kaikki perinteiset Lappi-elämykset, kuten koiravaljakot ja porosafarit.

Z: Zipari, Kreikka. Zipari löytyy Kosin saarelta. Kaupungissa voi nähdä kauniita maisemia. Suosituksena yöpyä Kosilla ja vuokrata auto käyttöön. Autolla pääsee ajelemaan myös Zipariin.

Å: Å, Norja. Lofootit nyt vain on niin käymisen arvoiset. Suosittelen Lofooteilla kiertämisen kesällä. Edes viikko ei riitä näillä ihanilla saarilla.

Ä: Äkäslompolo, Suomi. Nämä nyt menee perinteisesti tänne pohjoisiin maihin, mutta onhan Äkäslompolo kaunis paikka. Suositus vierailla talvella.

Ö: Örebro, Ruotsi. Myös tässä mennään pohjoiseen. Kiva kaupunki Ruotsissa. Suosituksena Örebron linna. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...