perjantai 5. kesäkuuta 2020

Blue Lagoon

Niin kuin aikaisemmassa postauksessa mainitsin, Islantia tullaan käymään läpi vielä enemmänkin. Kun roadtrip Islannissa on tehty, voi vielä viimeiset päivät rentoutua ja käydä vaikkapa juurikin Blue Lagoonissa.

Mikä tuo paljon puhuttu Blue Lagoon sitten on? Yksinkertaisesti kerrottuna se on eräänlainen kylpylä. Ei ehkä ihan perinteinen Holiday Club -kylpylä, vaan jotakin enemmän. Se on geoterminen kylpylä. Kylpylä sijaitsee ulkona ja vesi on todella lämmintä. Blue Lagoon sijaitsee keskellä laavakenttää, joten se selittänee veden lämpötilaa. Blue Lagoon on ihastuttava kohde ympäri vuoden, sillä kylpylässä voi käydä myös talvella.

Mikäli Islannin reissulta kaipaa rauhaa, ei sitä löydä Blue Lagoonista. Paikka on täynnä turisteja aamusta iltaan, joten kylpylään kannattaa lähteä oikealla asenteella. Rentouttavaa tunnelmaa sieltä löytää kaikesta huolimatta. Mikä voisikaan olla parempaa kuin lämpimässä vedessä kelluminen ja mutanaamion tekeminen? Näitä molempia Blue Lagoon tarjoaa.

Ennen vierailua on hyvä tutustua paikkaan. Blue Lagoon sijaitsee pienen matkan päässä Reykjavikista. Helpointa sinne on matkustaa vuokra-autolla. Reissuun kannattaa kuitenkin varata koko päivä, sillä kylpylästä ei haluaisi lähteä pois. Matkalla kylpylään ja takaisin voi ihastella Islannin karuja ja kauniita maisemia. Tien varsilla voi nähdä hevosia, jotka ovat toinen asia, joista Islanti tunnetaan.


Voiko Blue Lagoonia suositella lapsiperheille?

Blue Lagoonia voi suositella lapsiperheille. Kaikista pienimmät lapset eivät välttämättä jaksa kylpylässä kovin pitkään, mutta leikki-ikäisille se on jo mukava paikka. Lasten kanssa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että väsymys voi iskeä nopeasti uintireissun jälkeen tai jopa kesken sen. Blue Lagoonissa ei ole kovin kummoisia pukuhuoneita tai muita tiloja, jossa lapset voisivat levähtää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...