maanantai 1. kesäkuuta 2020

Mitä muutoksia korona toi elämäämme?

Useammassakin blogissa on ollut nyt postauksia siitä, kuinka korona on muuttanut elämää tähän mennessä. Tässä tulee taas päivitystä meidän osaltamme, sillä onhan tämä nyt aiheuttanut muutoksia elämään suuremmassakin mittakaavassa. 


Miten korona muutti suunnitelmiamme niin matkustamisen kuin muunkin suhteen? 

Korona muutti suunnitelmiamme siten, että heti koronan alkuaikoina maaliskuussa jouduimme perumaan jo varatun ja maksetun matkan. Tästä ei muuten ole vieläkään tullut rahoja takaisin Norwegianin toimesta. Se muutti suunnitelmia myös siten, että toukokuulle suunniteltu lapsen synttärireissu jäi nyt pitämättä. Nyt juhlittiin synttärit kotona ja katsotaan sitten, koska päästään reissuun.

Muuten suunnitelmien muuttuminen on liittynyt lähinnä mieheni työhön. Koska kaikkien bändien keikat on nyt peruttu, on mieheni ollut kotona keikkojen sijaan. Toki työtä riittää siinäkin, että keikoille yritetään sopia uusia päiviä. Sinällään tilanne on harmillinen, sillä keikkoja oli sovittuna pitkälle ja mukana oli myös suuria festareita, jotka joudutaan siirtämään vuodella.

Tällä hetkellä matkailu rajoittuu lähinnä siihen, että teemme pieniä retkiä luontoon tai puistoihin. Varsinaisia ulkomaanreissuja emme ole vielä suunnitelleet.  


Roihuvuoren kirsikkapuistossa



Miten korona muutti työtilannettamme? 

Edellisessä vastauksessa tulikin jo käsiteltyä sitä, miten korona muuttu työtilannettamme. Tilanne ei siis missään nimessä ole ideaali, sillä paljon töitä on peruuntunut tai siirtynyt. Täytyy kuitenkin olla realistinen ja todeta, että monella on asiat paljon huonommin. Itse olen palailemassa hiljalleen takaisin työelämään aiottua aikaisemmin, sillä varsinkin nyt se on tärkeää. 

Kuten olen aiemmin todennut, emme halua säästää asumiskuluissa. Ne ovatkin kohtalaisen suuret, joten töitä on tehtävä. Mieheni on myös alkanut työskentelemään tulevaisuutta varten. Tulevien keikkojen lisäksi hän äänittää tulevaa albumia. Hommaa siis siinäkin riittää. Koronan myötä kiireet eivät ole vähentyneet, vaan niitä on saman verran tai ehkä jopa enemmän. Lapset ovat olleet kotona koko tämän ajan, ja ovat vieläkin, joten myös se on tuonut muutoksia meidän arkeemme. Hommat ovat kuitenkin lähteneet rullaamaan hyvin ja meille on kehittynyt omanlainen päivärytmi myös täällä kotona.

 

Mitä korona elämässäämme peruutti ja viivästytti?

Korona peruutti runsaasti töitä ja matkustamista. Meille olisi pitänyt tulla enemmänkin vieraita lapsen 1-vuotissynttäreille ulkomaita myöten, mutta nyt niin ei tietenkään tapahtunut. Juhlimme siis pienen joukon kesken. Se ei silti haittannut, sillä meininki juhlissa oli kuin isommillakin synttäreillä.


Korona peruuttu kaksi suunniteltua matkaa, jotka toki aiomme tehdä tulevaisuudessa, kunhan tilanne sen sallii. Voisi myös olettaa, että mieheni siirretyt keikat tullaan järjestämään heti, kun tilanne on ohi ja niitä on sitten paljon kerralla.


Miten korona vaikuttaa matkailuumme tulevaisuudessa?

Kunhan tilanne on ohi, tulemme matkailemaan samaan tyyliin kuin aiemminkin. Toki tällainen pandemia pistää ajattelemaan. Käsiä pestään varmasti tiuhempaan tahtiin ja käsidesit kuuluvat käsilaukun tavaroihin jatkossakin. Joidenkin maiden kohdalla aiomme myös pitää pientä taukoa. Esimerkiksi Italiaan emme siis tule lähtemään tänä vuonna, sillä siellä tauti kuitenkin riehui jättäen jälkeensä paljon tuhoa. Toki haluaisin itse olla mukana auttamassa Italiaa nousemaan jaloilleen, mutta se tapahtukoon vaikka sitten ensi vuonna. Kuulun itse riskiryhmään, joten olen varuillani kaiken kanssa senkin takia.


Tältä näyttivät pienellä porukalla järjestetyt synttärijuhlat:









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...