keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Kässärit haltuun - kokeile ja haasta itsesi!

* Palvelu saatu

Sain mielenkiintoisen tilaisuuden lähteä testaamaan itseäni urheilun ja erityisesti voimistelun saralla. Vaikka olenkin nuorena ollut kohtuullisen aktiivinen ja harrastanut paljon kaikenlaista, viime vuosina harrastukset ovat olleet lähinnä lukemista, musiikkia ja elokuvien katselua. Eniten liikuntaa olen harrastanut koiran kanssa lenkkeillessä sekä tietysti uidessa, mikä on itselle se kaikista rakkain laji.

Lähdin harjoittelemaan käsilläseisontaa. Alkuun keskityin venyttelemiseen, sillä en todellakaan halunnut venäyttää yhtään lihasta tai muuten rasittaa kroppaa liikaa. Huomasin myös ajan kanssa, että venyttely on todella tärkeää, olipa miten edistynyt urheilija tahansa. Venyttely helpottaa liikkumista ja venyttelemällä välttyy kankeuksilta seuraavana päivänä.

Sitten kuitenkin itse siihen omaan projektiin, jota pääsin toteuttamaan yhteistyössä urheilija ja personal trainer Nita Lehdon kanssa. Nita on siis luonut Kässärit haltuun kaverin kanssa -verkkovalmennuksen. Valmennus kestää kuusi viikkoa ja sen aikana oppii paljon. Ainakin itse opin. Kaverin kanssa treenaaminen on mieluinen vaihtoehto ainakin itselle, sillä minulla ei ole minkäänlaista menneisyyttä käsilläseisonnan parista. Tuntuu siis jotenkin turvalliselta, että vieressä on joku, joka auttaa. Treenejä suoritetaan kolmesta viiteen päivään viikossa, joten myös lepopäiviä löytyy.


Miten minun kävi? 

En voi tänä päivänäkään sanoa olevani maailman paras voimistelija tai käsilläseisoja, mutta edistystä on tapahtunut. Olen huomannut, että olen muutenkin ollut aktiivisempi ja lähtenyt liikkumaan ihan ilman syytä. Itselleni käsilläseisontatreenit ovat siis tuoneet potkua liikkua enemmän ja harrastaa lajeja, joita en ole harrastanut pitkiin aikoihin.

Pystyn seisomaan käsillä tukea vasten kohtalaisen hyvin. Ilman tukea käsilläseisonta onnistuu lyhyitä aikoja. Aionkin jatkossa kehittää itseäni vielä siten, että käsilläseisonta ilman tukea onnistuu vaikka vähän pidempään.

Myös venyttely on jäänyt osaksi päivittäistä ohjelmaa. Saatan tehdä venytysliikkeitä vaikka telkkaria katsoessa. Näin lihakset ovat pysyneet notkeampina, eikä yhtenäkään päivänä ole ollut lihaskipuja. Kokonaisuudessaan suosittelen kässäritreeniä aivan kaikille. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen, sillä treenejä voi lähteä tekemään myös ihan ilman minkäänlaista liikunnallista lahjakkuutta. Jokainen edistyy omalla tavallaan ja voi tehdä sitä, mikä tuntuu hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...