tiistai 7. heinäkuuta 2020

Reykjavikin parhaat

Aikaisemmin Islantia käsittelevissä postauksissa on käyty läpi niin Islantia yleisesti kuin joitakin merkittäviä nähtävyyksiä Islannin roadtripillä. Tämä postaus keskittyy kuitenkin kaikkinensa Islannin ihastuttavaan pääkaupunkiin, Reykjavikiin. Kyseessä on ehdottomasti yksi suosikeistani, kun puhutaan valtioiden pääkaupungeista. Reykjavikista ei vaan voi olla tykkäämättä!

Miksi sinunkin kannattaa vierailla Reykjavikissa?

Reykjavikissa vierailemiseen on monia hyviä syitä, mutta listataan muutamia. Ensimmäisenä on tietenkin lyhyt lento, jos satut asumaan Suomessa. Matkalle voi lähteä hyvin myös matkustamiseen tottumattomien lasten kanssa, sillä lentokoneessa ei tarvitse istua tuntikausia. Reykjavik sopii viikonloppukohteeksi samasta syystä.

Vaikka itse en juuri välitä kirkoista, enkä niitä käy oikein missään katsomassa, on Reykjavikissa käymisen arvoinen kirkko. Se on tietenkin Hallgrímskirkja, joka on todella moderni piristys vanhojen kirkkojen rinnalle. Jos siis rakastat kirkkoja, pistäydy ehdottomasti Reykjavikiin. Tämä on samalla myös koko kaupungin suosituin ja tunnetuin nähtävyys.

Museoita tulee kierreltyä melko harvoin, mutta jos kohdalla sattuu mielenkiintoinen museo, ei sitä voi ohittaa. Reykjavikin museoista voisin suositella Reykjavik Maritime Museumia sekä Saga Museumia.

Reykjavik on turvallinen. Siellä voi liikkua vaikka keskellä yötä ilman, että tarvitsee pelätä. Varsinkin lasten kanssa matkustaessa turvallisuus on suuri tekijä ja turvallisuutta Reykjavikista löytyy.

Ravintola Perlan. Menkää syömään tähän entiseen vesitorniin, joka sijaitsee Öskjuhlíð'n kukkulalla. Samasta rakennuksesta ravintolan kanssa löytyy myös näyttelyitä ja planetaario. Ravintolassa on saatavilla fine diningia, mutta toisaalta myös kahvia ja pientä purtavaa. Pääasia on näkymä, joka Perlanista avautuu.

Millä budjetilla kannattaa lähteä Reykjavikiin?

Reykjavik ei ole edullinen kohde. Se on suoraan sanottuna kallis. Muihin pohjoisiin pääkaupunkeihin verrattuna yöpyminen Reykjavikin hotelleissa on 10-32 % kalliimpaa. Kannattaa huomioida, että myös muut Pohjoismaiden pääkaupungit ovat kohtalaisen hinnakkaita. Hotelliin kannattaa kuitenkin panostaa, sillä se maksaa itsensä takaisin.

Reykjavikin reissua varten on hyvä luoda budjetti itselleen. Budjettiin on hyvä varata noin 150 euroa henkilöä kohden päivässä. Tämä kattaa kaiken majoituksesta ruokailuun ja aktiviteetteihin. Tietenkin jos tarkoituksena on käydä kalliilla opastetuilla kiertoajeluilla, on budjettia nostettava korkeammaksi. Kaikki riippuu siis matkailijasta, mutta keskiverto matkailija, joka käy katsomassa nähtävyyksiä ja asuu keskitason hotellissa, pärjää 150 eurolla päivässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...