perjantai 1. marraskuuta 2019

Lonely Planet - Best in Travel 2020

Lonely Planet on jälleen julkaissut Best in Travel 2020 -listan. Nyt siis parhaimmat matkakohteet vuodelle 2020 on listattu. Listat on jaoteltu kategorioihin Top 10 Countries, Top 10 Cities, Top 10 Regions ja Top 10 Value.

Top 10 Countries -listalta haluaisin nostaa esille sijalta 9 löytyvän Marokon ja sijalta 10 löytyvän Uruguayn. Näistä molemmat ovat hurmanneet minut lopullisesti ja voin kuvitella palaavani kumpaankin maahan säännöllisin väliajoin. Marokon reissusta voi lukea täältä. Listan muutamista käymättömistä maista taas eniten kiinnostaa Aruba. Ehkäpä sinne voisi suunnata juurikin ensi vuonna?

Colonia del Sacramento, Uruguay


Top 10 Cities -listan ensimmäiseltä sijalta taas löytyy mieheni kovasti hehkuttama Salzburg. Itävalta kyllä on yksi niistä maista, joihin palaa aina mielellään. Tosin itselleni alppimaisemat voittavat kaupungit mennen tullen. Sen sijaan esimerkiksi Yhdysvaltain kaupungit ovat jättäneet itseni kylmäksi. Washington DC ja Denver on nostettu listalle, mutta itse en usko palaavani vaikkapa Washington DC:hen enää.

Top 10 Regions -listalta on pakko nostaa esille Northeast Asia ja Iguazu. Se on itse asiassa meillä listalla ja saatetaanpa siellä piipahtaa jo seuraavan Argentiinassa vierailun yhteydessä. Myös Amazon kiinnostaa kovasti.

Top 10 Value -listalta löytyvä Sansibar on itse asiassa ensi vuoden matkaohjelmassa. Olemme lähdössä parin viikon safari- ja rantalomareissulle Keniaan ja Sansibarille.

Tällaista luvassa siis Kenian safarilla.
Photo by Sam Kolder from Pexels.


Kokonaisuudessaan lista on taas mukava kattaus kohteita ympäri maailman. Paljon kohteista on vielä näkemättä, joten ehkäpä siinä voisikin olla tavoitetta lähteä käymään ainakin yhdessä käymättömässä kohteessa kultakin listalta. 

6 kommenttia:

  1. Itse olen myös miettinyt Arubaa. Muutenkin lista täynnä mielenkiintoisia kohteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein mikä tahansa näistä kohteista kelpaa kyllä minulle :) Paljon on vielä käymättä.

      Poista
  2. Kyllä on taas saatu hyviä kohteita lisättyä listalle. Peukku tälle!

    VastaaPoista
  3. Tuo Kenian safari houkuttelisi myös minua! Aika kalliita ovat vain, joten saa nähdä, milloin saan sopivan summan säästöön...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä kohtalaisen hintavia, mutta toisaalta eihän tuollaista pääse joka paikassa näkemään.

      Poista

Suomenlinna päiväkohteena

 Blogi on viettänyt hetken - tai vähän enemmänkin - hiljaiseloa, mutta nyt taas aktivoidutaan. Olen pistänyt kaiken toivoni siihen, että mat...